Aris heeft zijn kinderen naar school gebracht en komt aan bij de apotheek.

Aris
Apotheker (41) in Poeldijk
'Hoe fascinerend dat een klein medicijn een grote invloed kan hebben op het lichaam. Elke dag blijft mij dat verbazen.'
Laat een boodschap achter voor Aris
Bij het achterlaten van een boodschap ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Jouw boodschap wordt niet openbaar gemaakt. Lees voor meer informatie ons Privacybeleid. De boodschappen worden verzameld en op één moment voorgelegd aan Aris.

Een tijd geleden was er nog de zogenaamde knip: patiënten betaalden voor medicijnen enerzijds en voor voorlichting over medicijnen anderzijds. Gevolg: een aanzienlijke daling van veilig gebruik van medicijnen. Dat heeft mij aan het denken gezet: wat is precies onze taak? Ik vind dat we ons veel meer moeten bezighouden met de voorlichting over medicijngebruik.
'Wat kan ik veilig afleveren? Gaat het ene medicijn wel samen met het andere? Wordt het niet te bitter? Moet ik er misschien wat limonade aan toevoegen?'
Medicijnen worden vernietigd. Naast het veilig verstrekken is de apotheker ook verantwoordelijk voor het veilig vernietigen van medicijnen die over zijn.
Een klein deel van de geretourneerde medicijnen. Door de lage medicijnprijzen is dit stapeltje niet veel meer waard dan € 100.
Aris brengt uren per dag (telefonisch) door met artsen, patiënten, collega’s, groothandel, thuiszorg en tehuizen.

Een tijd geleden was een jong meisje palliatief. Ze was ontzettend misselijk. De situatie was al vreselijk, maar je wilt dat zo'n meisje zich niet te beroerd voelt in de laatste dagen van haar leven. De huisarts zat met de handen in het haar.
Ik heb toen bedacht om een antipsychoticum voor te schrijven. Nu is dat best gebruikelijk maar een tijd geleden nog niet. Het hielp: de misselijkheid verdween. Dit maakt mijn werk waardevol.

Naar volgend verhaal
Dick
Huisarts (46) in Tilburg
'Ik liep mee met een huisarts. Ik vond het zo fascinerend: die inkijk in het leven van mensen, het directe contact. Ik was meteen om.'